Gratis verzending boven de €75 Vandaag besteld, binnen 2 werkdagen in huis

We helpen je graag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Waar kunnen we je mee helpen?

FAQ

Algemene informatie

Hoe werkt een Mimos kussen?

Een Mimos kussen werkt op basis van een unieke ontwerpkenmerken. Het kussen is gemaakt van een speciaal 3D-air mesh materiaal dat zorgt voor een goede luchtcirculatie rond het hoofdje van de baby. Het kussen heeft een uitsparing in het midden, waardoor er minder druk wordt uitgeoefend op het achterhoofdje en de schedel gelijkmatig wordt ondersteund.

Wanneer een baby op het Mimos kussen ligt, helpt het om de druk gelijkmatig over het hoofdje te verdelen, waardoor de kans op platte plekken op het hoofdje wordt verminderd. Het kussen helpt ook bij het voorkomen van afplatting aan de achterkant van het hoofdje en kan bijdragen aan een natuurlijke afronding van de schedel.

Het 3D-air mesh materiaal van het kussen is ademend en zorgt ervoor dat warmte en vocht kunnen ontsnappen, waardoor de baby comfortabel kan blijven liggen.

Het gebruik van een Mimos kussen wordt vaak aanbevolen door zorgverleners en specialisten als een effectieve en veilige manier om afplatting van het hoofdje bij baby's te voorkomen en te verbeteren.

Is het Mimos Kussen veilig voor baby's?

Ja, het Mimos kussen is veilig voor baby's. Het kussen voldoet aan strenge veiligheidsnormen en is ontworpen met de veiligheid van baby's in gedachten. Het is getest in verschillende laboratoria om te voldoen aan de vereiste veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Bovendien heeft het Mimos kussen verschillende veiligheidscertificaten ontvangen, die aantonen dat het voldoet aan internationaal erkende veiligheidsstandaarden. Deze certificaten kunnen variëren afhankelijk van het land of de regio waarin het kussen wordt verkocht, maar ze zijn bedoeld om te verzekeren dat het kussen veilig is voor gebruik door baby's.

Mimos kussens worden ook aanbevolen door verschillende zorgprofessionals, waaronder kinderartsen, fysiotherapeuten en osteopaten. Deze professionals erkennen de effectiviteit en veiligheid van het kussen bij het voorkomen en verbeteren van platte plekken op het hoofdje van baby's.

Welke maat moet ik bestellen voor mijn baby?

Om de juiste maat te bepalen voor het Mimos kussen voor je baby, kun je de onderstaande tabel als referentie gebruiken:

  • XS: 37 centimeter (prematuur)
  • S: 36 - 46 centimeter
  • M: 42 - 49 centimeter
  • L: 49 centimeter
  • P: 36 - 46 centimeter

Maat P is specifiek bedoeld voor gebruik in kinderwagens en wiegen. Het is mogelijk om de omtrek van het hoofdje van je baby te meten met een meetlint om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt.

Over het algemeen wordt maat L aanbevolen voor kinderen ouder dan 18 maanden.

Zijn Mimos Kussens hypoallergeen?

Ja, Mimos Kussens zijn hypoallergeen. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgvuldig zijn geselecteerd om allergische reacties te minimaliseren. Het 3D-air mesh materiaal dat wordt gebruikt in de constructie van het kussen is ademend en bevordert een goede luchtcirculatie, waardoor warmte en vocht worden afgevoerd. Dit helpt om een comfortabele en gezonde slaapomgeving te creëren voor de baby, terwijl het risico op allergische reacties wordt verminderd.

Het is echter belangrijk op te merken dat elke baby uniek is en individuele gevoeligheden kan hebben. Als uw baby bekend is met allergieën of gevoelige huid, is het altijd raadzaam om voorafgaand aan het gebruik van een Mimos Kussen advies in te winnen bij een zorgverlener of allergoloog om ervoor te zorgen dat het kussen geschikt is voor uw specifieke situatie.

Hoe kan een Mimos Kussen helpen bij het voorkomen van een plat hoofdje?

Een Mimos Kussen kan helpen bij het voorkomen van een plat hoofdje door het bieden van een optimale ondersteuning en het verminderen van druk op het achterhoofdje van de baby. Hierdoor wordt de kans op afplatting van het hoofdje verminderd.

Het unieke ontwerp van het Mimos Kussen, met de uitsparing in het midden, zorgt ervoor dat er minder druk wordt uitgeoefend op het achterhoofdje. Hierdoor wordt de druk gelijkmatig verdeeld over het hele hoofdje, waardoor de kans op platte plekken wordt verminderd.

Bovendien is het Mimos Kussen gemaakt van een speciaal 3D-air mesh materiaal dat zorgt voor een goede luchtcirculatie rond het hoofdje van de baby. Dit helpt bij het verminderen van warmte en vocht, wat kan bijdragen aan het voorkomen van overmatig zweten en ongemak.

Het gebruik van een Mimos Kussen wordt vaak aanbevolen door zorgprofessionals en specialisten op het gebied van pediatrische zorg. Het kussen kan worden gebruikt als onderdeel van een preventieve aanpak om de natuurlijke vorming van het hoofdje te bevorderen en de kans op platte plekken te verminderen.

Zijn Mimos Kussens geschikt voor pasgeborenen?

Ja, Mimos Kussens zijn geschikt voor pasgeborenen. Ze worden speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van jonge baby's, inclusief pasgeborenen. Het Mimos Kussen kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot de peuterleeftijd.

Het unieke ontwerp van het Mimos Kussen zorgt voor een goede ondersteuning van het hoofdje van de pasgeborene, terwijl het ook helpt bij het voorkomen van platte plekken op het hoofdje. Het kussen is gemaakt van zachte en ademende materialen, waardoor het comfortabel is voor de gevoelige huid van pasgeborenen.

Het gebruik van een Mimos Kussen bij pasgeborenen kan vooral nuttig zijn om de druk op het achterhoofdje te verminderen, aangezien pasgeborenen meestal meer tijd op hun rug doorbrengen. Het kussen helpt bij het behouden van een natuurlijke en evenwichtige vorming van het hoofdje.

Kunnen Mimos Kussens worden gebruikt in kinderwagens?

Ja, Mimos Kussens kunnen veilig worden gebruikt in kinderwagens. Het Mimos Kussen in maat P is speciaal ontwikkeld voor gebruik in kinderwagens en biedt de juiste pasvorm en ondersteuning.

Het maat P-kussen is ontworpen om perfect in kinderwagens te passen en zorgt voor een comfortabele en veilige slaapomgeving voor uw baby tijdens het wandelen. Het kussen helpt bij het handhaven van een evenwichtige drukverdeling op het hoofdje en draagt bij aan het voorkomen van platte plekken.

Bij het gebruik van een Mimos Kussen in een kinderwagen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het kussen goed en stevig wordt geplaatst, zodat het niet kan verschuiven tijdens het gebruik.

Hoe lang moet een baby een Mimos Kussen gebruiken?

De duur van het gebruik van een Mimos Kussen kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften en ontwikkeling van de baby. Over het algemeen wordt het Mimos Kussen gebruikt gedurende de periode waarin het risico op platte plekken op het hoofdje het grootst is, meestal tot de leeftijd van 18-24 maanden.

Het is belangrijk op te merken dat elk kind uniek is, en sommige baby's hebben mogelijk langer of korter gebruik van het kussen nodig, afhankelijk van factoren zoals hun slaaphouding, motorische ontwikkeling en individuele risicofactoren voor platte plekken.

Het wordt aanbevolen om regelmatig de vorm en ontwikkeling van het hoofdje van uw baby te controleren. Als u merkt dat platte plekken beginnen te verbeteren en de natuurlijke ronding van het hoofdje herstelt, kan het mogelijk zijn om geleidelijk te verminderen of te stoppen met het gebruik van het Mimos Kussen.

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een zorgprofessional, zoals een kinderarts, fysiotherapeut of osteopaat, om de beste aanpak te bepalen voor uw baby's specifieke situatie en behoeften. Zij kunnen u begeleiden bij het gebruik van het Mimos Kussen en eventuele aanpassingen aanbevelen op basis van de voortgang en ontwikkeling van uw baby.

Kan een Mimos Kussen helpen bij het verlichten van reflux bij baby's?

Hoewel een Mimos Kussen niet specifiek is ontworpen om reflux bij baby's te behandelen, kan het wel enige verlichting bieden. Het kussen biedt een lichte verhoging van het hoofdje, waardoor de baby in een iets opwaartse houding kan liggen tijdens het slapen.

Deze verhoogde positie kan helpen bij het verminderen van refluxsymptomen doordat het de terugvloeiing van maaginhoud naar de slokdarm kan verminderen. Het kan ook helpen om het slikken en de spijsvertering te vergemakkelijken.

Het is belangrijk op te merken dat reflux een medische aandoening is en dat het gebruik van een Mimos Kussen alleen mogelijk niet voldoende is om het probleem volledig op te lossen. Het wordt aanbevolen om met een zorgprofessional, zoals een kinderarts of een lactatiekundige, te spreken als uw baby refluxsymptomen heeft. Zij kunnen een uitgebreid behandelplan voorstellen dat specifiek is afgestemd op de behoeften van uw baby.

Het Mimos Kussen kan mogelijk een aanvullende rol spelen in de behandeling van reflux, maar het is belangrijk om de aanbevelingen en adviezen van een zorgprofessional te volgen voor de beste benadering van de situatie van uw baby.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie bij het gebruik van een Mimos Kussen?

De tijd die nodig is voordat u resultaten ziet bij het gebruik van een Mimos kussen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de individuele behoeften en de ernst van de situatie van uw baby.

Bij het gebruik van een Mimos kussen voor het voorkomen of behandelen van platte plekken op het hoofdje, kan het enige tijd duren voordat u zichtbare resultaten opmerkt. Het proces van het herstellen van de natuurlijke vorm van het hoofdje is geleidelijk en kan enkele weken tot maanden in beslag nemen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat elk kind uniek is en dat de resultaten kunnen variëren. Sommige baby's kunnen sneller verbetering laten zien, terwijl het bij anderen iets langer kan duren.

Als u zich zorgen maakt over de voortgang of als u vragen heeft over het gebruik van het Mimos kussen, is het raadzaam om contact op te nemen met een zorgprofessional, zoals een kinderarts of een fysiotherapeut. Zij kunnen uw baby evalueren en advies geven op basis van de specifieke situatie van uw baby.

Zijn Mimos kussens geschikt voor kinderen met speciale behoeften?

Ja, Mimos kussens kunnen geschikt zijn voor kinderen met speciale behoeften. Het kussen is ontworpen om ondersteuning te bieden en de druk gelijkmatig te verdelen over het hoofdje, ongeacht de individuele behoeften van het kind.

Voor kinderen met speciale behoeften kan het gebruik van een Mimos kussen verschillende voordelen hebben. Het kan helpen bij het behouden van een goede hoofdpositie, het verminderen van druk op bepaalde gebieden en het voorkomen van platte plekken op het hoofdje. Bovendien kan het kussen een comfortabele slaaphouding bevorderen.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en het medisch advies van het kind. In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om advies in te winnen bij een zorgprofessional, zoals een kinderarts, fysiotherapeut of ergotherapeut. Zij kunnen de situatie van het kind beoordelen en aanbevelingen doen met betrekking tot het gebruik van een Mimos kussen.

Het is ook essentieel om het kussen altijd onder toezicht te gebruiken en de instructies van de fabrikant op te volgen. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat het Mimos kussen veilig en effectief wordt gebruikt, afgestemd op de specifieke behoeften van het kind met speciale behoeften.

Kan ik een Mimos kussen gebruiken in combinatie met andere hulpmiddelen of behandelingen?

Ja, in veel gevallen kan een Mimos kussen veilig worden gebruikt in combinatie met andere hulpmiddelen of behandelingen. Het kussen kan een aanvullende rol spelen bij het verbeteren van de slaaphouding en het voorkomen van platte plekken op het hoofdje.

Als u andere hulpmiddelen of behandelingen gebruikt, is het echter belangrijk om het advies en de aanbevelingen van zorgprofessionals te volgen. Raadpleeg bijvoorbeeld een kinderarts, fysiotherapeut, osteopaat of andere specialist die bekend is met de specifieke behoeften van uw kind.

Sommige kinderen met speciale behoeften kunnen baat hebben bij een gecombineerde aanpak, waarbij verschillende hulpmiddelen en behandelingen worden gebruikt om optimale resultaten te bereiken. Samen met zorgprofessionals kunt u bepalen welke combinatie van hulpmiddelen en behandelingen het meest geschikt is voor de specifieke behoeften van uw kind.

Houd er rekening mee dat elk kind uniek is en dat de behandelingsaanpak individueel kan variëren. Zorg ervoor dat u open communiceert met de betrokken zorgprofessionals en hen op de hoogte houdt van het gebruik van het Mimos kussen en andere hulpmiddelen, zodat zij u kunnen begeleiden en ondersteunen bij de beste aanpak voor uw kind.

Hoe lang gaat een Mimos kussen mee?

Over het algemeen wordt aangeraden om het Mimos kussen regelmatig te inspecteren op tekenen van slijtage en beschadiging.

Hoewel er geen vaste vervaldatum is voor een Mimos kussen, is het belangrijk om het kussen te vervangen als u merkt dat het zijn vorm begint te verliezen, als er scheuren of beschadigingen optreden, of als het kussen niet meer de gewenste ondersteuning biedt.

De duurzaamheid van het kussen kan ook worden beïnvloed door het volgen van de juiste onderhoudsinstructies.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat baby's en kinderen snel groeien, waardoor hun hoofdgrootte en slaapbehoeften kunnen veranderen. Hierdoor kan het nodig zijn om na verloop van tijd over te stappen op een grotere maat Mimos kussen.

Daarnaast is het belangrijk op te merken dat het Mimos kussen niet doorgegeven mag worden aan een andere baby of kind. Het kussen is specifiek ontworpen om de vorm van het hoofd van een individuele baby te ondersteunen en kan zich aanpassen aan die specifieke vorm. Het doorgeven van het kussen aan een ander kind kan resulteren in een verlies van de optimale ondersteuning en kan de effectiviteit verminderen.

Om de veiligheid en de beste resultaten te waarborgen, raden we aan om voor elke baby of kind een nieuw Mimos kussen aan te schaffen. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat het kussen de juiste pasvorm en ondersteuning biedt op basis van de individuele behoeften van elk kind.