Meer dan 1 miljoen verkochte kussens Klasse 1 medisch hulpmiddel Aanbevolen door artsen Getest in laboratoria

Waarom Mimos

Waarom kiezen voor Mimos Kussens?

Met een uniek ontwerp waarbij het kussen voor 90% uit lucht bestaat, zorgen we ervoor dat zuurstof vrij kan circuleren. Dit betekent dat uw baby altijd voldoende ademruimte heeft, wat bijdraagt aan een veilige en gezonde slaapomgeving. Vertrouw op Mimos Kussens voor optimale ventilatie en gemoedsrust bij de zorg voor jouw baby.

Het Mimos Kussen

Ontworpen door ingenieurs en zorg professionals

Het Mimos Kussens is ontworpen door een groep gepassioneerde, gelijkgestemde ingenieurs, waarbij de veiligheid van jouw baby centraal staat.

Elk kussen is voorzien van ons unieke, gepatenteerde 'torus' ontwerp, dat bestaat uit 32 lagen 3D-gaasstof. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling op het zachte schedeltje van de baby. Bovendien vergroten deze lichte lagen de luchtstroom van het kussen, waardoor een baby moeiteloos door het kussen kan ademen.

De oplossing voor Plagiocephalie

1.

De buitenste laag van het Mimos babykussen bestaat uit lagen die CO2-herademing voorkomen en de luchtstroomcapaciteit van het kussen vergroten. Jouw baby kan gedurende de nacht in verschillende posities bewegen en gemakkelijk door het kussen ademen, ongeacht hoe ze ervoor kiezen om te slapen.

2.

De 32 lagen van 3D-mesh vormen uniek een gepatenteerde drukverdelingsstructuur, die zorgt voor volledig comfort voor jouw baby en tegelijkertijd de druk verdeelt om de zachte schedel van de baby te ondersteunen en te beschermen. Onze unieke, doorlaatbare en lichte lagen verspreiden vocht snel en gelijkmatig, waardoor er geen ongemak ontstaat bij babyzweet, gemorste melk of andere veelvoorkomende baby-ongelukjes.

3.

De derde laag van het Mimos babykussen is identiek aan de buitenste laag. Dit betekent dat het kussen op een veilige manier kan worden gebruikt, omdat het ademend is (TUV-gecertificeerd) en uw baby te allen tijde door alle lagen materiaal kan ademen. Dit maakt het product veilig tegen verstikkingsgevaar, ongeacht de manier waarop het wordt gebruikt, zelfs als jouw baby het kussen 's nachts omdraait.

Optimale luchtcirculatie en comfortabel groeien

Met het Mimos Kussen hoef je je geen zorgen te maken over het herpositioneren van je kleintje gedurende de nacht. Elk formaat van het Mimos-babykussen is zorgvuldig ontworpen om het gewicht van de baby gelijkmatig te verdelen en zorgt voor een optimale luchtcirculatie dankzij onze Airflow 3D mesh-stof. Hierdoor ervaart het delicate hoofdje van je baby 400% minder druk. Dit maakt Mimos het perfecte kussen om plagiocefalie te voorkomen en te genezen, terwijl je baby comfortabel groeit en beweegt tijdens de slaap.

Veilig en gecertificeerd babykussen

1.

Het speciale holtegebied fungeert als een veilige en zachte wieg, waardoor de schedel van je kleintje voldoende ruimte krijgt om natuurlijk terug te groeien. Plaats het hoofd van je kleintje in het midden van de holte om de druk tijdens het slapen gelijkmatig te verdelen en te verminderen. De unieke driedimensionale structuur van de holte bevordert tevens de luchtstroom, zodat je kleintje rustig kan blijven slapen, zelfs als ze tijdens het dromen naar het kussen toe draaien.

2.

De binnenstructuur van het Mimos-babykussen bestaat uit 32 delicate lagen van 3D-mesh-stof. Deze unieke lagen vormen een gepatenteerde 'torus'-vorm, waardoor de druk gelijkmatig wordt verdeeld en je kleintje niets dan comfort ervaart.

3.

De natuurlijke eigenschappen van de binnenste mesh-lagen reguleren de temperatuur van je baby te allen tijde, zodat ze comfortabel en gezond kunnen slapen. Onze unieke mesh-lagen zijn bekroond met de Oeko-Tex 100 Class 1-certificering, de hoogste certificering voor babyveiligheid

4.

In tegenstelling tot goedkopere babykussens die zijn gemaakt van synthetische stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor baby's, heeft het Mimos-kussen de trotse 'Air Safety'-onderscheiding ontvangen. Dit betekent dat het kussen getest is op veilige CO2-herademing, zodat je baby door het materiaal heen kan ademen. Het kussen is getest in Amerikaanse laboratoria en wordt ondersteund door vooraanstaande artsen wereldwijd.

Mimos Kussens

Fysiotherapeuten van Kids Physio Group delen graag waarom ze zo enthousiast zijn over Mimos Kussens en waarom ze deze aanbevelen aan hun patiënten. Ze leggen uit hoe Mimos Kussens werken en welke voordelen ze bieden.

Testimonials van Experts

Als pediatrisch osteopaat beveel ik het Mimos-kussen sterk aan voor baby's met plagiocefalie of een plat hoofd. In slechts enkele weken kan dit kussen een significant verschil maken. Het is een product dat we dagelijks aanbevelen aan ouders van baby's met een plat hoofd en we hebben het zelfs genoemd in ons boek, Cherished Baby and Child.

Frank Kelleher | Pediatrisch Osteopaat

Als ervaren kinderarts raad ik het Mimos-kussen aan voor kinderen met plagiocefalie. Het vermindert de druk op de schedel en verbetert naar verluidt de schedelvorm sneller dan zonder interventie. Aangezien de NHS op dit moment de aanschaf van dure helmen niet kan ondersteunen, geef ik de voorkeur aan het aanbevelen van dit betaalbare product (minder dan €100).

Dr. G. R. Lawson | Consultant Kindergeneeskunde

Het Mimos-kussen is goed ontworpen. Het vermindert de druk op de achterkant en zijkanten van het hoofd van de baby, en de vorm van het kussen zorgt ervoor dat de nek van de baby mooi gepositioneerd blijft. Bovendien is het gemaakt van ademend materiaal, comfortabel voor de baby en geruststellend voor de ouders.

Consulent Pediatrisch Osteopaat - Teamleider Fulham Osteopaten Babyteam

Het Mimos-kussen is een prettig, eenvoudig en licht hulpmiddel dat ouders kunnen gebruiken en integreren in hun slaaproutine. Het helpt bij het natuurlijk afronden van het hoofdje van de baby en draagt bij aan het zo snel mogelijk oplossen van een plat achterhoofdje.

Carly Aspden | Fysiotherapeut & Klinisch Directeur

Ik raad het Mimos kussen ten zeerste aan voor bijvoorbeeld het gebruik in een kinderwagen of wieg om het afvlakken van de delicate botstructuur van de schedel te voorkomen en te verbeteren.

Avni Trivedi | Pediatrisch Osteopaat

We hebben in totaal 15 verschillende merken kussens op de markt geanalyseerd en alleen het MIMOS®-merk kussen lijkt ons zowel effectief als veilig.

Dr. Josep Maria I Costa | Hoofd van de Neurochirurgie van het ziekenhuis Sant Joan de Déu

Wij zijn de toonaangevende kliniek voor handmatige therapie voor plagio-/brachycefalie in Herts. We raden al geruime tijd Mimos producten aan! We gebruiken de Craniometer en bandjes om plagiocefalie te beoordelen, te meten en de verbetering te monitoren. We vinden de combinatie van de Craniometer en bandjes absoluut fantastisch en eenvoudig in gebruik.

Alex Bidlake-Corser | Klinisch Directeur & Osteopaat De Penn Clinic

Ik heb mijn postdoctorale opleiding afgerond in gespecialiseerde osteopathische behandeling van kinderen. Ik zie en behandel regelmatig baby's met plagiocefalie in mijn kliniek in Reigate. Ik raad vaak aan om het kussen toe te voegen aan de behandeling om de beste resultaten te behalen. De craniometer is een geweldig hulpmiddel om objectief de voortgang te meten tijdens de behandeling.