Meer dan 1 miljoen verkochte kussens Klasse 1 medisch hulpmiddel Aanbevolen door artsen Getest in laboratoria

Plagiocephalie - De oplossing bij een plat achterhoofd - Mimos® Babykussen

Plagiocephalie

Plagiocefalie is de meest voorkomende craniofaciale aandoening bij baby's. Het wordt gekenmerkt door een asymmetrische vorm van de schedel, waarbij een deel van het hoofd afgeplat is of naar één kant is verschoven. Plagiocefalie kan verschillende oorzaken hebben, zoals een voorkeurshouding van de baby tijdens het slapen of bepaalde fysieke factoren.

Plagiocephalie

Herstelt een afgeplat hoofdje is wat veel mensen zich afvragen. Hoewel plagiocephalie vaak vanzelf verbetert naarmate de baby groeit en meer tijd op zijn of haar buik doorbrengt, kan in sommige gevallen interventie nodig zijn, zoals het gebruik van het Mimos Kussen, fysiotherapie of andere aanbevelingen van een zorgverlener. Het is belangrijk om de juiste zorg en begeleiding te zoeken bij de diagnose en behandeling van plagiocephalie om de gezonde ontwikkeling van het kind te bevorderen.

De oplossing voor Plagiocephalie

Hoe Plagiocephalie ontstaat

Plagiocefalie ontstaat doordat de baby gedurende langere tijd een voorkeurshouding ontwikkelt en voornamelijk op één kant van het hoofd ligt, vaak tijdens het slapen op de rug. Dit kan leiden tot een onevenredige druk op de schedel van de baby, waardoor een plat achterhoofd of verschoven vorm ontstaat. De druk op de schedel neemt toe wanneer de baby steeds dezelfde kant op ligt. Door tijdig bewustzijn en preventieve maatregelen herstelt een afgeplat hoofdje.

Mimos Kussen bij een plat achterhoofd

Het Mimos Kussen is speciaal ontworpen om te helpen bij het voorkomen en corrigeren van plagiocefalie bij baby's. Het babykussen is voorzien van een uniek ontwerp met geoptimaliseerde luchtkanalen, waardoor de druk gelijkmatig over het hoofdje wordt verdeeld. Door de juiste ondersteuning en positionering van het hoofdje kan het Mimos Kussen helpen om een symmetrische schedelvorm te bevorderen en de gezonde ontwikkeling van uw baby te ondersteunen.

Bestel de Mimos Pillow

Plagiocefalie, Brachycefalie en Dolichocefalie

Herken Dolichocefalie, Brachycefalie en Plagiocefalie met behulp van deze illustratie. Deze visuele gids biedt inzicht in de kenmerken van deze craniofaciale afwijkingen. Het Mimos Kussen is een medisch gecertificeerd klasse 1 plat hoofdkussen.

Mimos Kussens bij Plagiocephalie

Fysiotherapeuten van Kids Physio Group vertellen waarom ze enthousiast zijn over Mimos Kussens en het aan hun patiënten aanbevelen en hoe Mimos Kussens werken.